Jesteś tu: Strona główna › Encyklopedia
Odciski to zgrubienia i zrogowacenia skóry wskutek silnego ucisku, przeważnie w miejscu uwierania buta albo tam, gdzie palce stóp ocierają się o siebie z braku miejsca.
Środek spożywczy o zwiększonej ilości składników naturalnych. Przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na składniki odżywcze.
(np. dehydrogenazy, oksydazy).Klasa enzymów katalizujących reakcje oksydoredukcyjne (przebiegające ze zmianą stopnia utlenienia reagentów); podczas katalizy następuje przeniesienie protonu i elektronu lub samego elektronu z donora na akceptor, (...)
Zajmuje się ogółem zagadnień związanych z budową, funkcjonowaniem oraz patologią narządu wzroku.
Węglowodany zbudowane z 3-7 jednostek cukrowych, nie rozkładane przez soki trawienne człowieka. Sprzyjają rozwojowi mikroflory jelitowej, ale są źle tolerowane przez ludzi.